Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Отримали часткову компенсацію вартості сільгосптехніки: чи буде ПДВ

25 червня 2019, 10:50
292
0
Реклама

ДФС розповіла, чи потрібно нараховувати ПДВ у разі отримання сільгоспвиробником бюджетних коштів як часткової компенсації за придбану сільськогосподарську техніку.

Отримання сільгоспвиробником часткової компенсації на безповоротній основі за придбану сільськогосподарську техніку не передбачає постачання таким сільгоспвиробником товарів/послуг. Відповідно, такі кошти не є компенсацією вартості поставлених товарів/послуг. Тому об'єкт оподаткування ПДВ під час отримання такої компенсації не виникає та, відповідно, до бази оподаткування ПДВ такі кошти не включають.

Отже, у цьому випадку податкову накладну складати не потрібно, а також немає підстав нараховувати податкові зобов'язання з ПДВ відповідно до п. 198.5 ПКУ.

Джерело: ІПК ДФСУ від 14.06.2019 р. № 2755/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Більше про правила отримання і бухоблік часткової компенсації вартості сільгосптехніки читайте в матеріалі "Часткова компенсація вартості сільгосптехніки: отримуємо й обліковуємо" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини