Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як єдинникам заповнювати Книгу обліку доходів і витрат у разі повернення коштів покупцю?

25 червня 2019, 14:40
757
0
Реклама

Тернопільські податківці роз'яснили, як фізособам-єдинникам І-ІІІ груп заповнювати їх Книги обліку доходів і витрат при поверненні авансу, передоплати покупцю.

Спершу вони нагадали: єдинники І-ІІІ груп вносять записи у Книги обліку доходів і витрат за підсумками робочого дня. При цьому дані Книг заповнюють у гривнях з копійками.

Єдинники І, ІІ та ІІІ груп (неплатники ПДВ) і ІІІ групи (платники ПДВ) ведуть різні форми Книг обліку доходів і витрат, які затверджені наказом МФУ від 19.06.2015 р. №579.

Фіскали вказали, що ФОП-єдинники І-ІІ груп та ІІІ групи (не платники ПДВ) у разі повернення авансу, передоплати покупцю заповнюють графу 2 "сума" Книги обліку доходів і витрат . Аналогічні операції єдинник ІІІ групи, який є платником ПДВ, у своїй Книзі обліку доходів і витрат записує у графі 2 "сума без податку на додану вартість" розділу І "Доходи".

Нагадаємо, що Книга обліку доходів і витрат має зберігати у себе єдинник протягом 3 років після закінчення звітного періоду, в якому він зробив у ній останній запис.

Джерело: повідомлення ДФС у Тернопільській області.

Для платників єдиного податку ІІ групи ще є й інші особливості ведення Книги обліку доходів і витрат читайте видання Інтерактивна бухгалтерія за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини