Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кількість виданих листків непрацездатності у 2019 році лише зростає - Фонд

26 червня 2019, 14:10
240
0
Реклама

Серед основних причин росту кількості лікарняних - збільшення захворюваності та порушення у видачі лікарняних. Про це констатує Фонд соцстраху.

Упродовж 2018 року виплатили матеріальне забезпечення більше ніж 2,5 млн. застрахованих осіб. Лікарняні у порівнянні з 2017 роком збільшились на 1 679,4 млн грн або на 27,7%.

Серед найбільш вагомих причин росту загального числа днів тимчасової непрацездатності такі:

1. Ріст рівня захворюваності працюючого населення (грип та ГРВІ, серцево-судинні, онкологічні, цереброваскулярні захворювання, травми, туберкульоз, спалахи кору).

2. Збільшення кількості хворих, які направлені на відновлювальне лікування в реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів.

3. Зростає кількість страхувальників, застрахованих осіб та категорій осіб, яким надають допомогу по тимчасовій непрацездатності (особи, які виконують роботи за ЦПД, працівники фермерських господарств та ФОП).

4. Недостатній контроль за станом експертизи тимчасової непрацездатності в закладах охорони здоров'я. За результатами перевірок виявили недоліки та упущення в організації та якості експертизи тимчасової непрацездатності в закладах охорони здоров'я. Як наслідок - порушення у видачі (продовженні) листків непрацездатності, в т. ч. необґрунтована їх видача (продовження).

5. Зростання кількості приватних закладів охорони здоров'я та лікарів, що провадять медичну практику як ФОП. Адже вони також мають право видавати листки непрацездатності.

Джерело: сайт ФССУ.

Під час нарахування лікарняних і декретних дуже важливо правильно зробити розрахунок середньої зарплати. Поради щодо її обчислення - у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини