Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи коригувати фінрезультат на суму наданої поворотної фіндопомоги, яку не повернули?

27 червня 2019, 12:00
357
0
Реклама

Спеціалісти ДФС роз'яснили: що норми ПКУ не передбачають коригування фінрезультату на суму безповоротної фіндопомоги, наданої платнику податку на прибуток на загальних підставах. Такі операції відображають згідно з правилами бухобліку.

Фінрезультат податкового періоду збільшують на суму перерахованої безповоротної фіндопомоги особам, що не є платниками податку (крім фізосіб), та платникам податку, які оподатковуються за ставкою 0% відповідно до п. 44 підрозд. 4 розд. XX ПКУ.

В свою чергу фінрезультат податкового періоду не збільшують на суму безповоротної фіндопомоги, перерахованої неприбутківцям, внесеним до Реєстру на дату такого перерахування коштів, для яких застосовують положення п.п. 140.5.9 ПКУ.

Таким чином, якщо особа, що не є платником податку (крім фізособи) або платник податку, який оподатковується за ставкою 0%, протягом визначеного строку не повертає поворотну фіндопомогу, то таку допомога вважають безповоротною. В такому випадку платник податку коригує фінрезультату до оподаткування відповідно до п.п. 140.5.10 ПКУ на суму наданої ним поворотної фіндопомоги.

За інформацією на сайті ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

Про оподаткування операцій із поворотною фінансовою допомогою, читайте в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи "ЛІГА:ЗАКОН" скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини