Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може "єдинник" ІІІ групи посеред року перейти на IV групу?

27 червня 2019, 13:40
224
0
Реклама

Податківці нагадали, що платниками єдиного податку IV групи можуть бути сільськогосподарські товаровиробники - юрособи, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75%.

При цьому перейти з ІІІ в ІV групу платників ЄП одразу не вдасться. Фіскали вказали: аби стати платником ЄП IV групи юрособі спершу слід відмовитися від спрощеної системи оподаткування. Для цього йому потрібно подати заяву до контролюючого органу не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року). Далі, щоб стати платником ЄП IV групи. потрібно до 20 лютого поточного року надати наступні документи:

- загальну податкову декларацію з податку на поточний рік щодо всієї площі земельних ділянок, з яких справляють податок (сільськогосподарських угідь та земель водного фонду внутрішніх водойм);

- звітну податкову декларацію з податку на поточний рік окремо щодо кожної земельної ділянки;

- розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва;

- відомості (довідку) про наявність земельних ділянок.

Лише тоді, якщо у контролюючого органу немає підстав для відмови у реєстрації, з 01 січня поточного року суб'єкт господарювання стає платником ЄП IV групи.Іншого механізму переходу на IV групу ЄП чинне законодавство не містить.

Отже, юрособа - платник ЄП ІІІ групи не може в середині поточного року перейти на IV групу платників ЄП. Адже зробити це можна лише з початку року лише тоді, коли він виконає вищеперелічені умови.

Джерело:. ДФС у Тернопільській області.

Як і в які строки подається звітність юридичними особами - платниками єдиного податку четвертої групи, дізнайтеся з ситуації для бухгалтера "Порядок подання звітності сільськогосподарськими підприємствами юридичними особами, які обрали спрощену систему оподаткування".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини