Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Урядова рокіровка: утворено органи ДПС на заміну органам ДФС

27 червня 2019, 16:00
1487
0
Реклама

Кабмін постановив утворити як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної податкової служби. Їх перелік буде ідентичним чинному переліку територіальних органів ДФС податкового профілю: головні управління в областях і м. Києві, Офіс великих платників податків та Інформаційно-довідковий департамент.

Самі ж органи ДФС постанова сором'язливо велить реорганізувати шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної податкової служби. При цьому органи ДФС продовжують здійснювати свої повноваження до передачі таких повноважень територіальним органам ДПС.

Зрозуміло, що постанова не торкнулася тих органів ДФС, які задіяні на митному "фронті": митниць ДФС, Департаменту податкових та митних експертиз ДФС та Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС. Вони продовжують діяти як юридичні особи публічного права, забезпечуючи реалізацію митного напряму роботи ДФС.

Нагадаємо: реформувати ДФС шляхом поділу уряд вирішив Постановою № 1200. Вона передбачає утворення Державної податкової служби України та Державної митної служби України. Положення про ДПС було затверджено Постановою № 227.

Джерело: постанова КМУ "Про утворення територіальних органів Державної податкової служби" від 19.06.2019 р. № 537

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини