Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 5 серпня банки повідомлятимуть ДФС про нові рахунки за стандартом IBAN

12 липня 2019, 11:15
2080
0
Реклама

У зв'язку із запровадженням в Україні з 5 серпня 2019 року міжнародного номера банківського рахунку за стандартом IBAN уже готові зміни, які стосуються платників податків та ДФС.

Йдеться про оновлення Порядку подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до контролюючих органів (наказ Мінфіну від 18.08.2015 р. № 721). Станеться це завдяки наказу Мінфіну від 09.07.2019 р. № 292, який проходить держреєстрацію у Мінюсті. Він орієнтовно набере чинності з 5 серпня 2019 року, але не раніше дня його офіційного опублікування.

Аби банки мали можливість внести зміни до програмного забезпечення, призначене для обміну електронними документами з ДФС, створювати і обробляти документи у встановленому Наказом № 292 форматі, та ввести це програмного забезпечення в експлуатацію до 05.08.2019, розміщено оновлені електронні форми документів для кожного типу файла повідомлень та схеми контролю.

Документи знаходяться за посиланням..

Джерело: сайт ДФС.

Liga: REPORT - сучасний хмарний сервіс подання звітності та реєстрації податкових накладних. Лише у Liga: REPORT - аналіз ризиків блокування ПН/РК за кодом УКТ ЗЕД/ДКПП, перевірка реєстраційного ліміту ПДВ, а також миттєвий обмін документами з контрагентами.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини