Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Контрольовані операції: готуємось звітувати за 2018 рік

15 липня 2019, 08:30
808
0
Реклама

Офіс ВПП ДФС нагадав про наближення кампанії по звітуванню про контрольовані операції з трансфертного ціноутворення за 2018 рік та нововведення, на які при цьому потрібно зважати.

Під контроль трансфертного ціноутворення підпадають постійні представництва, які відповідають пп. 14.1.193 ПКУ та зареєстровані в контролюючому органі як платники податків на прибуток. Водночас правила трансфертного ціноутворення не стосуються некомерційних представництв, які ведуть допоміжну або підготовчу діяльність та представництв, які взагалі не ведуть господарської діяльності. Дана норма почала діяти з початку 2019 року та стосується операцій, здійснених минулоріч.

У зв'язку зі змінами в трансфертному ціноутворенні, операції (всі види операцій, договорів або домовленостей, документально підтверджених або непідтверджених, що можуть впливати на об'єкт оподаткування податком на прибуток постійного представництва), які відбуваються між нерезидентом та його постійним представництвом в Україні, відносять до господарських операцій для цілей трансфертного ціноутворення.

Такі операції між нерезидентом та його постійним представництвом в Україні визнаються контрольованими лише за умови, якщо їх обсяг, визначений за правилами бухгалтерського обліку, перевищує 10 млн грн (за вирахуванням непрямих податків) за відповідний податковий (звітний) рік.

Для решти контрольованих операцій вартісні критерії на 2018 рік залишаються незмінними - 10 млн грн (за вирахуванням непрямих податків), за умови, що річний дохід платника податків за рік перевищує 150 млн грн (за вирахуванням непрямих податків).

Платники податків, зокрема, постійні представництва, які у звітному році здійснювали контрольовані операції, мають подати звіт про контрольовані операції ДФСУ, до 1 жовтня цього року - засобами електронного зв'язку в електронній формі.

Джерело: повідомлення на офіційному веб-сайті Офісу великих платників податків ДФС.

А про зміни в трансфертному ціноутворенні, які діють з 01.01.2019 читайте в матеріалі "Контрольовані операції: зміни-2019" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини