Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зведена ПН: як додати або виключити ПН

16 липня 2019, 13:00
375
0
Реклама

ДФС розповіла, як виправити помилку в переліку податкових накладних та в обсягах постачання, зазначених у зведеній податковій накладній, складеній відповідно до вимог п. 198.5 ПКУ.

Якщо із зведеної податкової накладної, складеної відповідно до вимог п. 198.5 ПКУ, необхідно вилучити зайві податкові накладні, які не підлягали включенню до такої податкової накладної, то платник податку повинен скласти розрахунок коригування. В такому розрахунку коригування виводять в "0" (обнуляють) відповідні рядки зведеної податкової накладної, в яких зазначено зайві податкові накладні. Код причини коригування - 201 ("Коригування зведеної податкової накладної, складеної відповідно до пункту 198.5 статті 198 розділу V ПКУ").

Якщо ж необхідно додати податкову(і) накладну(і), яку(які) не включили до зведеної податкової накладної, то платник податку повинен скласти нову зведену податкову накладну, в якій зазначити дані податкових накладних не відображених у зведеній податковій накладній. Таку податкову накладну потрібно складати на дату не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду, в якому платник податку зобов'язаний був визначити відповідні податкові зобов'язання з ПДВ на підставі п. 198.5 ПКУ.

Джерело: ІПК ДФСУ від 05.07.2019 р. № 3107/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Про особливості заповнення зведених податкових накладних читайте в матеріалі "Зведені податкові накладні та розрахунки коригування до них: хто та коли складає, як заповнити й відкоригувати" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини