Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Здав майно в оренду як фізособа, а отримав кошти на підприємницький рахунок: наслідки для єдинника

18 липня 2019, 08:45
251
0
Реклама

ФОП, яка надає в оренду власної нерухомості, площа якої не перевищує встановлені норми, може бути платником ЄП групи 2, якщо внесено до реєстру платників ЄП такий вид діяльності як надання в оренду нерухомого майна, та надаються ці послуг платникам ЄП та населенню. Про це нагадують податківці Луганщини.

При цьому якщо на розрахунковий рахунок, відкритий ФОП - платником ЄП групи 2 надходять кошти за договором оренди майна, укладеного фізособою як орендодавцем, за умови відсутності у реєстрі платників ЄП такого виду діяльності як надання в оренду нерухомого майна, тоді такий платник зобов'язаний перейти загальну систему оподаткування. Це проводять з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювались такі види діяльності. Кошти від надання в оренду майна оподаткують на підставі за встановленою ставкою ЄП у розмірі 15 % доходу, отриманого від провадження діяльності, не зазначеної у реєстрі платників ЄП, віднесеного до групи 2.

До того ж платник ЄП групи 1 не може надавати послуги з оренди.

Джерело: ГУ ДФС у Луганській області.

Liga:REPORT - сучасний хмарний сервіс для реєстрації податкових накладних: легко створювати (є підказки щодо заповнення); все в одному вікні; звірка з ЄРПН; масова відправка, а незабаром - контроль ризикованості блокування ПН.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини