Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Від’ємне значення об’єкта оподаткування не врахували у Звіті по пільгам: які наслідки

18 липня 2019, 14:45
344
0
Реклама

Якщо платник податку на прибуток за попередній звітний період виправив неврахування суми від'ємного значення об'єкта оподаткування минулого податкового періоду, то на зменшену суму податкового зобов'язання з податку на прибуток нарахування штрафних санкцій та пені ПКУ не передбачено. Про це ідеться в роз'ясненні фахівців Офісу ВПП ДФС.

Водночас контролери завважили: платник податку на прибуток, який не користувався пільгою, передбаченою пп. 140.4.2 ПКУ, та не подавав Звіт про суми податкових пільг (далі - Звіт) у встановлений строк, зобов'язаний подати його за попередній звітний рік (квартал), за результатами якого виявлено незадеклароване від'ємне значення об'єкта оподаткування минулого податкового року. У тому числі й у випадку, якщо до платника вже було застосовано відповідальність за неподання Звіту за цей період.

Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання Звіту за період, у якому суб'єкт господарювання користувався податковими пільгами, передбачена п. 120.1 ПКУ та ст. 1631 КУпАП.

Водночас якщо Звіт подано із порушенням строку за період, за який вже застосовано відповідальність за неподання Звіту, то повторно штрафні санкції (за несвоєчасне подання Звіту) не застосовуються.

Увазі платників податків пропонуємо матеріал "Звіт про суми податкових пільг: хто, коли та як має заповнювати й подавати" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини