Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Податківці штрафуватимуть за порушення валютного закону: проект порядку

19 липня 2019, 16:10
654
0
Реклама

На офіційному порталі ДФСУ оприлюднено проект Порядку застосування контролюючими органами заходів впливу у вигляді штрафних санкцій до юридичних осіб (крім уповноважених установ) за порушення вимог валютного законодавства (далі - проект Порядку).

Він розроблений відповідно до абз.абз. 1, 3 ч. 1 ст. 15 Закону України "Про валюту і валютні операції" від 21.06.2018 р.№ 2473-VІIІ (далі - Закон № 2473).

Згідно з п.п. 11, 12 проекту Порядку контролюючі органи мають право застосовувати до юридичних осіб (крім уповноважених установ) захід впливу у вигляді штрафних санкцій за кожний вид порушення вимог валютного законодавства, а саме за порушення вимог:

·ст. 5 Закону № 2473 з питань порядку проведення розрахунків за валютними операціями на території України;

·ст. 6 Закону № 2473 з питань порядку торгівлі валютними цінностями;

·ст. 7 Закону № 2473 з питань порядку проведення транскордонного переказу валютних цінностей;

·ст. 8 Закону № 2473 з питань порядку транскордонного переміщення валютних цінностей;

·ст. 12 Закону № 2473 з питань порядку здійснення валютних операцій в умовах запроваджених заходів захисту (крім порушення встановлених граничних строків розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів).

У разі допущення зазначених вище порушень юридичним осіб (крім уповноважених установ) загрожуватиме штраф у розмірі 25%суми операції, проведеної з порушенням валютного законодавства, перерахованої у валюту України за офіційним курсом НБУ на день здійснення такої операції, за кожен випадок порушення.

Водночас вчинення відповідних дій юридичною особою (крім уповноважених установ), до якої протягом року було застосовано штраф за таке порушення, тягнутиме штраф у розмірі 50% суми операції.

Джерело: сайт ДФС.

Суб'єктам господарювання, що працюють у сфері ЗЕД, цікавим може бути матеріал "Чи треба складати первинний документ на курсові різниці: судова практика" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини