Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інноваційному бізнесу обіцяють надавати держгранти

23 липня 2019, 10:20
233
0
Реклама

Дали старт операційній діяльності Українського фонду стартапів. Він забезпечуватиме грантове фінансування компаній з інноваційним продуктом на ранній стадії розвитку. Початок програм Фонду запланований на вересень. Розмір гранту для одного проекту може досягати двох мільйонів гривень.

Витрати, які можуть бути профінансовані грантом, включають створення прототипу, підтвердження концепції, розвиток бізнесу, реєстрацію прав інтелектуальної власності, тестування та пілотування розроблених інноваційних рішень/технологій, підготовка бізнес-планів для подальшого залучення акціонерного та боргового капіталу, витрати на комерціалізацію продукту тощо.

Оцінювати та відбирати проекти, що подаватимуть заявки на гранти, будуть незалежна комісія та експертна рада, а визначати стратегічні напрямки - наглядова рада.

Для забезпечення ефективності та прозорості використання грантових коштів Фонд здійснюватиме моніторинг реалізації проектів.

Джерело: веб-сайт Міністерства фінансів України

Про те, як обліковувати та відображати у звітності гранти, читайте в підбірці матеріалів газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини