Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Компанія оплачує проживання та проїзд гостей-нерезидентів: чи утримувати податки

12 серпня 2019, 10:45
464
0
Реклама

Фахівці ДФС нагадали правила оподаткування доходу фізосіб у вигляді додаткового блага, який виплачують фізособам-нерезидентам.

Дохід у вигляді вартості послуг проживання та проїзду фізосіб, у т. ч. нерезидентів, які оплачує юрособа-резидент за власний рахунок, включають до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу таких фізосіб як додаткове благо. Тому його оподатковують ПДФО і військовим збором на загальних підставах, тобто за ставками 18% і 1,5% відповідно.

Водночас контролери нагадали, що дохід, отриманий платником податків як додаткове благо (крім випадків, передбачених ст. 165 ПКУ) у вигляді вартості безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг), визначеної за правилами звичайної ціни, відображють у ф. №1ДФ під ознакою доходу "126".

Джерело: ІПК ДФСУ від 05.08.2019 р. № 3650/6/99-99-13-02-03-15/ІПК

На цю тему може бути цікавим матеріал " Заповнення форми № 1ДФ у роз'ясненнях ДФСУ: виплати фізичним і самозайнятим особам" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини