Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що загрожує суб'єкту господарювання за не укладений договір з ЦСО РРО

12 серпня 2019, 13:00
592
0
Реклама

Технічне обслуговування РРО, введення їх в експлуатацію та ремонт центрами сервісного обслуговування без укладення з користувачами відповідних договорів забороняється.

Це чітко виписано у абз. 2 п. 4 Порядку технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого постановою КМУ від 12.05.2004 р. № 601.

Водночас, чинним законодавством не передбачено відповідальності суб`єктів господарювання за відсутність відповідних договорів з центрами сервісного обслуговування.

На цьому наголошує і ТО ДФС у Рівненській області, вказавши, що:

" Нормами Закону України від 6 липня 1995 року №265/95 - ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" не передбачено відповідальності суб`єктів господарювання за відсутність відповідних договорів з центрами сервісного обслуговування"

Водночас слід нагадати, що якщо в контролюючому органі відсутнє повідомлення ЦСО про укладання договору між ЦСО та суб'єктом господарювання про технічне обслуговування та ремонт РРО, або згідно з таким повідомленням відповідний договір розірваний або припинений, - це є підставою для відмови РРО у реєстрації (п. 8 глави 2 Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. № 547)

За повідомленням ГУ ДФС у Рівненській області

Багато підприємств, які здійснюють готівкові розрахунки за реалізовані товари/послуги, використовують під час таких розрахункових операцій касові апарати. Тож бухгалтери звісно цікавляться як обліковувати в бухгалтерському та податковому обліку касовий апарат, яку звітність подавати, як діяти у разі виходу з ладу РРО. Саме про це йшлося у матеріалах теми тижня "Застосування РРО".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини