Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Придбали авто для госпотреб - чи подавати ф. № 20-ОПП?

13 серпня 2019, 14:15
724
0
Реклама

Податківці роз'яснили, чи подавати повідомлення за ф. № 20-ОПП юрособі, яка придбала транспортний засіб для своїх потреб або потреб відокремленого підрозділу.

Вони нагадали,: об'єктами оподаткування і об'єктами, пов'язаними з оподаткуванням або через які провадять діяльність, є майно та дії, у зв'язку з якими у платника податків виникають обов'язки щодо сплати податків та зборів (п. 8.2 розд. VIIІ Порядку № 1588).

Повідомлення за ф. № 20-ОПП (додаток 10 до Порядку № 1588) подають протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття зазначених об'єктів. Звітувати потрібно до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

Отже, якщо юрособа придбала (орендувала) авто для своїх потреб або потреб відокремленого підрозділу (філії), вона повинна подати ф. № 20-ОПП протягом 10 робочих днів після придбання (оформлення договору оренди) за своїм основним місцем обліку.

Якщо транспортний засіб придбали для потреб відокремленого підрозділу (філії), у графі "Місцезнаходження об'єкта оподаткування" ф. № 20-ОПП зазначають адресу відокремленого підрозділу.

Джерело: ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Що таке форма № 20-ОПП, у яких випадках її подають та як заповнюють, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Повідомлення про об'єкти оподаткування чи об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність. Форма № 20-ОПП".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини