Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Про підстави анулювання ПДВ-статусу платника будуть оголошувати публічно

14 серпня 2019, 10:45
350
0
Реклама

Проєктом пропонують доповнити Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість нормами, згідно з якими ДФС оприлюднюватиме на власному офіційному веб-порталі інформацію про виникнення у особи, яка зареєстрована платником ПДВ, підстави для анулювання її реєстрації.

На думку авторів проєкту, оприлюднення такої інформації сприятиме, зокрема, упередженню проведення платниками ПДВ господарських операцій із особами, які припинили свою діяльність або обрали спрощену систему оподаткування, що не передбачає сплати ПДВ, та підлягають у зв'язку з цим виключенню із реєстру платників ПДВ.

Також проєктом розширюють коло осіб, уповноважених платником ПДВ на подання до контролюючого органу запиту про отримання витягу з реєстру платників ПДВ. Зокрема, передбачили можливість подати такий запит особою, відповідальною за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку суб'єкта господарювання.

Джерело: сайт ДФС

Про порядок заповнення декларації з ПДВ можна ознайомитися в матеріалах "Декларація з ПДВ: алгоритм заповнення (Частина І)" і "Декларація з ПДВ: алгоритм заповнення (Частина ІІ)" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини