Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як правильно формувати та подавати звіт з ЄСВ – роз’яснення від ДФС

15 серпня 2019, 16:45
1930
0
Реклама

Спеціалісти ДФСУ нагадали порядок формування та подання звіту з ЄСВ.

Страхувальники, які використовують працю фізосіб, зобов'язані формувати та подавати Звіт з ЄСВ протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного періоду.

Звітним періодом є календарний місяць. Звіт подають за формою згідно з Додатком 4 до Порядку № 435. Форма № Д4 має дев'ять таблиць. Звітність формують та подають незалежно від того, чи нараховували дохід найманим працівникам.

Якщо до закінчення терміну подання цього звіту виявили помилки, страхувальник повторно формує та подає звіт у повному обсязі (п. 1 розд. V Порядку № 435). Чинним вважають останній електронний або паперовий звіт, поданий страхувальником до закінчення термінів подання звітності.

Звіт, сформований для виправлення помилок за попередні звітні періоди, не повинен містити таблиць 1 - 4 Додатка 4. Вносити зміни до сум нарахованої зарплати або доходу та до нарахованих сум ЄСВ за звітний місяць при формуванні і поданні скасовуючих документів заборонено.

Якщо потрібно повністю скасувати відомості, зазначені в таблицях 5 та 7 Додатка 4, подають тільки скасовуючі документи щодо виявлених недостовірних відомостей про застраховану особу.

Таким чином, виправити помилки у додатку до таблиці 1 Додатка 4 звіту щодо сум нарахованого ЄСВ можна лише при виявленні їх до закінчення терміну подання звіту.

Джерело: Офіс ВПП ДФС

Хто та за якою формою повинен подавати звіти про нараховані та сплачені суми ЄСВ. У які строки подається така звітність, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Порядок подання звітності з ЄСВ".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини