Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна делегувати електронні підписи директора і головбуха їх заступникам - ДФСУ

20 серпня 2019, 15:30
1332
0
Реклама

ДФСУ пояснила, чи можна надати право підпису електронних документів заступнику директора та заступнику головбуха.

Податківці відсилають перш за все до норм Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Мінфіну від 06.06.2017 р. № 557 (далі - Порядок № 557). Подають електронні документи платники податків на підставі Договору про визнання електронних документів, шляхом надсилання відповідної заяви (далі - Заява про приєднання до Договору).

Аби надати право підпису електронних документів (крім Заяви про приєднання до Договору) іншим особам, яким делеговано право підпису, автор повідомляє про таких осіб контролюючий орган.

Для цього направляють повідомлення про надання інформації щодо ЕЦП (кваліфікованого електронного підпису) (далі - Повідомлення) в електронному вигляді за формою згідно з додатком 2 до Порядку № 557.

До Повідомлення вносять інформацію про підписувача (підписувачів), якому (яким) надають право підпису електронних документів. На сформоване Повідомлення першими накладають ЕЦП (кваліфіковані електронні підписи) усіх осіб, включених до Повідомлення, у порядку черговості їх внесення до Повідомлення, після них - ЕЦП (кваліфікований електронний підпис) керівника і останньою - електронна печатка (за наявності).

Джерело: ІПК ДФС від 17.07.2019 р. № 3322/6/99-99-08-02-01-15/ІПК

Дата госпоперації та дата підписання електронної первинки - на що орієнтуватися? Відповідь віднайдете у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини