Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За ліцензію заплачено, а прибутків – мінімум: як реагують податківці

22 серпня 2019, 10:50
401
0
Реклама

Херсонські податківці розглянули ситуацію з декларуванням та сплатою акцизного податку на мінімальному рівні - менше 100 грн чи взагалі нульовому.

Такі результати фінансово - господарської діяльності неодмінно привернуть увагу контролюючого органу. Адже, на думку податківців, підприємці не можуть працювати собі у збиток. Тим більше, що сама лише плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алконапоями становить 8 тис. грн. за кожен контрольно-касовий апарат, на роздрібну торгівлю тютюновими виробами за кожне місце торгівлі - 2 тис. грн. А ще ж є витрати на оплату праці, оренду, комунальні послуги тощо.

Тому низькі показники в декларації можуть свідчити, що підприємець просто намагається приховати торгову виручку або ж реалізує фальсифікат.

Звичайно, іноді в платників податків виникають й об'єктивні фактори збиткової діяльності: ремонтні робіти, відкриття нової торгової точки та інше. Але навмисно мінімізувати обсяги виручки, сподіваючись сплатити менше податків, платникам не варто - упевнені херсонські податківці. Бо такі суб'єкти господарювання одразу потрапляють під пильний контроль податкової для проведення контрольно-перевірочних заходів.

За повідомленням ГУ ДФС Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

З порядком обчислення акцизу із підакцизних товарів, вироблених в Україні, можете ознайомитись тут.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини