Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може до своїх витрат адвокат віднести витрати на рекламу

27 серпня 2019, 16:20
528
0
Реклама

Узагальнююча податкова консультація щодо деяких питань оподаткування фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, має рекомендаційний характер

Документально підтвердженні витрати адвоката, понесені ним у зв`язку з придбанням рекламних послуг щодо розповсюдження інформації про його професійну діяльність, можуть враховуватись при визначенні оподатковуваного доходу. Такий висновок, зроблений удами першої та апеляційної інстанції, був підтриманий ВС/КАС (постанова від 19.08.2019 р. у справі № 816/341/16).

Водночас суд погодився: Узагальнююча податкова консультація щодо деяких питань оподаткування фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність (приватних нотаріусів, адвокатів), затверджена наказом ДПСУ від 24.12.2012 р. № 1185, є роз`ясненням норм податкового законодавства й має рекомендаційний характер. До того ж, наведений у ній перелік витрат не є вичерпним, що свідчить про можливе віднесення до витрат незалежної професійної діяльності і інших витрат, якщо вони підтверджують належність та необхідність для провадження такої діяльності.

Джерело: постанова ВС/КАС від 19.08.2019 р. у справі № 816/341/16

Про інші цікаві рішення ВС можна почитати у матеріалі "Огляд судової практики Верховного Суду в податкових спорах. Липень-2019" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини