Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Завтрашній день країна зустріне вже з новими міністрами

29 серпня 2019, 22:12
530
0
Реклама

За це рішення під час першого засідання Верховної Ради IX скликання проголосував 281 народний депутат.

Віце-прем'єр-міністром з питань європейської і євроатлантичної інтеграції став Дмитро Кулеба, який був Постійним представником України в Раді Європи. Віце-прем'єр-міністром - міністром цифрової трансформації затвердили Михайла Федорова, IT-підприємця.

Міністр оборони - Андрій Загороднюк (підприємець, з липня 2019 року - член наглядової ради «Укроборонпрому»), міністр закордонних справ - Вадим Пристайко (заступник Керівника Офісу Президента України, до того очолював Місію України при НАТО).

Міністром Кабінету Міністрів України став Дмитро Дубілет, підприємець.

Посаду міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства зайняв Тимофій Милованов, заступник Голови Ради НБУ. Крісло міністра фінансів залишила за собою Оксана Маркарова.

Новим міністром юстиції України став Денис Малюська, юрист та підприємець. Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України - Олексій Оржель, експерт у сфері паливно-енергетичного комплексу. Міністром інфраструктури призначили Владислава Криклія, який раніше обіймав посаду начальника Головного сервісного центру МВС.

Міністр розвитку громад і територій - Олена Бабак, яка у ВРУ попереднього скликання займала посаду заступника голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства. Новий міністр культури, молоді та спорту - Володимир Бородянський, голова правління ПрАТ «ММЦ СТБ».

Міністром соціальної політики стала Юлія Соколовська, політик та громадський діяч. Міністерство освіти і науки очолила Анна Новосад, яка раніше в цьому ж відомстві була генеральним директором директорату стратегічного планування та євроінтеграції. Міністром охорони здоров'я стала Зоряна Скалецька, правник у галузі медичного права. Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб - Оксана Коляда, яка в попередньому уряді була заступником міністра у справах ветеранів.

Міністром внутрішніх справ залишився Арсен Аваков.

Джерело: сайт ВРУ

Перевірити, чи є особа засновником компаній в Україні, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. Протестувати сервіс можна тут

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини