Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Придбання пального через представника платника акцизного податку: чи складати акцизну накладну

4 вересня 2019, 10:45
253
0
Реклама

Податківці роз'яснили, чи складати акцизну накладну (далі - АН), якщо працівник платника акцизного податку придбав пальне на АЗС за готівку для власного споживання.

Право на складання АН надають виключно особам, зареєстрованим як платники акцизного податку в порядку, передбаченому ст. 212 ПКУ.

Платник податку при реалізації пального зобов'язаний скласти в електронній формі АН за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД реалізованого пального та зареєструвати її в ЄРАН (п. 231.1 ПКУ).

У разі придбання пального СГ, який зареєстрований платником акцизного податку, на АЗС за готівку через свого представника особа, яка реалізує пальне, зобов'язана в установлені терміни скласти АН на такого СГ та зареєструвати її в ЄРАН. При цьому представник суб'єкта господарювання повинен надати документ, який підтверджує його повноваження.

Платник податку зобов'язаний скласти АН на обсяги пального, використаного для власного споживання (абз. 2 п. 231.1 ПКУ).

Отже, СГ, як зареєстрований платник акцизного податку з реалізації пального, на всі обсяги витраченого для власних виробничих потреб пального зобов'язаний скласти в електронній формі АН за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД витраченого пального та зареєструвати її в ЄРАН.

Джерело: роз'яснення з категорії 116.13.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Для чого потрібна акцизна накладна. Типи акцизних накладних. Хто складає акцизну накладну. Основні вимоги до її заповнення, відповіді на всі ці питання дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Акцизна накладна".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини