Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Система е-платежів переходить на цілодобовий режим

10 вересня 2019, 15:30
1343
0
Реклама

В Нацбанку заявили, що Система електронних платежів (далі - СЕП) буде працювати у цілодобовому режимі.

Запровадити цілодобовий режим роботи СЕП планують у два етапи:

- на першому етапі - перейти на розширений регламент роботи СЕП. Він передбачатиме доступність системи для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень (23/7) з урахуванням технологічної перерви в одну годину при переході на новий день. Такий режим роботи СЕП пропонують запровадити у ІІ кварталі 2020 р.;

- на другому етапі - реалізувати в СЕП "безшовний" режим роботи 24/7. Йдеться про те, що перехід від поточного до наступного банківського дня здійснюватиметься миттєво. Такий режим роботи СЕП планують реалізувати в межах робіт зі створення наступного покоління СЕП (СЕП-4).

Нагадаємо: на сьогодні СЕП забезпечує приймання міжбанківських платежів з 8:30 до 19:00 у робочі дні та не функціонує у святкові та вихідні дні.

За інформацією пресслужби НБУ

Як здійснювати розрахунки за допомогою дистанційного обслуговування, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Дистанційне обслуговування".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини