Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ремонт транспортних засобів за кордоном: що з ПДВ

16 вересня 2019, 11:20
1021
0
Реклама

ДПС роз'яснила порядок оподаткування ПДВ операцій з постачання резидентом України іншому резиденту України послуг, пов'язаних із транспортними засобами, на митній території України.

Відповідно до пп. 186.2.1 ПКУ місцем постачання послуг, пов'язаних із рухомим майном, є місце їх фактичного постачання. Тож операція резидента України (платника ПДВ) з постачання іншому резиденту України послуг, пов'язаних із транспортними засобами, є об'єктом оподаткування ПДВ. При цьому до таких операцій застосовують основну ставку податку - 20%.

Податківці наголосили, що це правило діє й щодо послуг із організації ремонту транспортних засобів за межами митної території України.

Обсяг і суму ПДВ за такою операцією слід відображати в рядку 1.1 декларації з ПДВ.

А ось в рядку 5 декларації з ПДВ відображають обсяги операцій з постачання послуг за межами митної території, з урахуванням їх місця постачання відповідно до п. 186.2, п. 186.3 ПКУ.

Джерело: ІПК ДПСУ від 10.09.2019 р. № 99/6/99-00-07-15-03-02-15/ІПК

Про визначення місця постачання послуг у разі отримання послуг від нерезидента або у разі надання послуг нерезиденту читайте в матеріалах сервісу "Інтерактивна бухгалтерія":

- "Послуги, отримані від нерезидентів: визначаємо місце постачання для обкладення ПДВ";

- "Послуги для нерезидента: облік й оподаткування".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини