Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який номер банківського рахунка вказувати для бюджетного відшкодування у період переходу на IBAN

16 вересня 2019, 12:45
1685
0
Реклама

ДПС роз'яснила, що зазначати в полях "просимо перерахувати на рахунок №" та/або "№ рахунку у банку" у додатку Д4 до декларації з ПДВ у періоді запровадження банківського рахунка за стандартом IBAN.

З 05.08.2019 р. до 31.10.2019 р. банки України зобов'язані самостійно (не за ініціативою клієнта) замінити діючі рахунки на нові. Останні відкривають відповідно до правил формування міжнародного номера банківського рахунка - стандарту IBAN.

З 01.11.2019 р. використання такого стандарту буде обов'язковим для банків та їх клієнтів під час здійснення переказів коштів у національній та іноземній валютах.

Водночас із 05.08.2019 р. до 31.10.2019 р. у документах на переказ коштів заповнюють реквізити "Код банку платника/отримувача/стягувача" та "Рахунок платника/отримувача/стягувача" або реквізит "Рахунок платника/отримувача/стягувача" за стандартом IBAN. У реквізиті "Код банку платника/отримувача/стягувача" зазначають нуль.

Такий порядок заповнення зазначених реквізитів передбачений для суб'єктів господарювання, яким ще не здійснено зміну діючих рахунків на нові рахунки за стандартом IBAN.

Отже, у період запровадження банківського рахунка за стандартом IBAN платник ПДВ, якому банком уже відкрито рахунок за стандартом IBAN, у додатку Д4 до декларації з ПДВ, у полях "просимо перерахувати на рахунок №" та/або "№ рахунку у банку" зазначає номер такого рахунка. Водночас поле "МФО" не заповнюють.

Джерело: роз'яснення ДПС у категорії 101.25 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Про заповнення додатка Д4 до декларації з ПДВ читайте у статті "Додаток Д3 і додаток Д4: розраховуємо та заявляємо бюджетне відшкодування з ПДВ" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини