Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий порядок проведення перевірок Держпраці оскаржують у суді

18 вересня 2019, 08:45
1116
0
Реклама

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов про визнання протиправною постанови КМУ "Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю" від 21.08.2019 р. № 823. Водночас була подана заява про його забезпечення, в якій позивачі просять зупинити дію оскаржуваної постанови.

За інформацією прес-служби суду, підставами для оскарження постанови визначено:

1)її невідповідність окремим нормам актів вищої юридичної сили (ст. 19 Конституції України; ст.ст. 1-4 Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" від 05.04.2007 р. № 877-V);

2)прийняття її з порушенням ст. 21 Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" від 11.09.2003 р. № 1160-IV.

Джерело: офіційний веб-сайт Окружного адміністративного суду міста Києва

Про зміни, запроваджені новим Порядком здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, можна почитати у матеріалі "Перевірки Держпраці: що змінив новий Порядок" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини