Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдиній звітності з ПДФО та ЄСВ – бути, але з 2021 року

19 вересня 2019, 16:15
1045
0
Реклама

19 вересня Верховна Рада розглянула у другому читанні та підтримала в цілому запровадження з 1 січня 2021 року об'єднаної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та податку на доходи фізічних осіб.

Відповідні зміни внесуть до ПКУ - законопроектом № 1072 та до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" - законопроектом № 1057. Ми вже повідомляли, що ключова запропонована новація - подання податковими агентами та платниками ЄСВ єдиного податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізосіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого ЄСВ.

Новації передбачають, що для підприємств та самозайнятих осіб, які використовують працю найманих працівників запроваджується квартальна звітність з ПДФО та ЄСВ із розбивкою по місяцях звітного кварталу.

Окрім того, передбачили спрощення подання звітності з єдиного внеску наступним категоріям:

- для фізосіб-підприємців та фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, передбачили подання відомостей про нарахування, обчислення і сплату ЄСВ із доходів від підприємницької діяльності або провадження незалежної професійної діяльності у складі річної декларації про майновий стан і доходи (податкової декларації);

- для фізосіб - платників єдиного податку передбачили подання звітності з ЄСВ у складі податкової декларації платника єдиного податку.

Liga: REPORT - сучасний хмарний сервіс подання звітності та реєстрації податкових накладних. Лише у Liga: REPORT - аналіз ризиків блокування ПН/РК за кодом УКТ ЗЕД/ДКПП, перевірка реєстраційного ліміту ПДВ, а також миттєвий обмін документами з контрагентами.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини