Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сільгоспземлі продаватимуть, але тільки українцям

20 вересня 2019, 08:45
860
0
Реклама

Українську землю зможуть купити лише українські громадяни та українські компанії. Про це заявив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук під час конференції щодо управління держресурсами "Земля як фактор розвитку українського села".

Він пояснив, що сам продаж землі буде відбуватись виключно на публічних електронних торгах за стартовою ціною не нижче нормативної грошової оцінки (НГО). За бажання через електронні торги продати свою землю зможе і власник приватного паю.

На конференції також був присутній Президент України, який наголосив, що питання продажу землі є дуже чутливим, тому потребує широкого публічного обговорення. Зокрема для того, щоб знайти оптимальні та збалансовані рішення в моделі відкритого ринку землі.

Реформа вступить у силу лише через рік - із 1 жовтня 2020 року.

Також анонсували створення Програми підтримки дешевих кредитів на купівлю земельної ділянки, обладнання чи техніки. Програма запрацює вже з 2020 року.

На замітку: Уряд створив безкоштовну гарячу лінію - 1545, куди може зателефонувати будь-який громадянин України для одержання консультацій із будь-якого питання стосовно земельної реформи.

За інформацією Урядового порталу та Офіційного інтернет - представництва Президента України

Що має знати аграрій при оренді паїв у фізосіб, дізнавайтесь із матеріалу видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини