Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як переформатують столицю – законопроект від правлячої більшості

4 жовтня 2019, 12:15
1329
0
Реклама

За це рішення під час пленарного засідання Верховної Ради України 3 жовтня проголосували 244 народні депутати. Серед найбільш помітних новацій законопроекту № 2143-3:

- розмежування посад і повноважень Київського міського голови і голови Київської міської державної адміністрації;

- відновлення районних у місті Києві рад як представницьких органів жителів районів Києва;

- створення Київського магістрату;

- функціонування Ратуші як єдиного вікна надання послуг тощо.

Так, Київський міський голова буде очолювати Київський магістрат - виконавчий орган Київської міської ради, головувати на засіданнях Київської міської ради, а голова Київської міської державної адміністрації буде здійснювати нагляд за додержанням Конституції і законів України органами місцевого самоврядування та координувати діяльність територіальних органів центральних органів виконавчої влади.

У кожному районі міста Києва за рішенням районної у місті Києві ради може створюватися Ратуша. Це буде окрема будівля, що є місцем розташування органів місцевого самоврядування відповідного району у місті Києві, інших органів, які їм підпорядковані. Ратуша має стати центром надання соціальних, адміністративних та інших послуг.

Також керівників підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності зобов'яжуть в десятиденний термін надавати на вимогу голови Київської міської державної адміністрації необхідну інформацію в межах, визначених законом.

Джерело: законопроект "Про місто Київ - столицю України" від 24.09.2019 р. № 2143-3

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини