Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавець оплатив вартість медогляду працівників: чи буде ПДФО

15 жовтня 2019, 17:00
739
0
Реклама

Запорізькі податківці роз'яснили, чи потрібно роботодавцю включати до оподатковуваного доходу працівників вартість оплаченого ним обов'язкового профмедогляду. Вони вказали, що усе залежить від того, чи передбачають професії відповідних працівників проходження обов'язкового профмедогляду згідно законодавства

Так, законодавство вимагає проводити за рахунок роботодавця регулярний профмедогляд працівників окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб (ст. 21 Закону "Про захист населення від інфекційних хвороб" від 06.04.2000 р. № 1645-III). Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним медичним оглядам, порядок проведення цих оглядів та видачі особистих медичних книжок, встановлено постановою КМУ від 23.05.2001 р. № 559.

Отже, витрати роботодавця на оплату вартості медогляду не включають в дохід працівника за умови, якщо професія працівника передбачає проходження обов'язкового профмедогляду згідно законодавства.

Якщо ж роботодавець оплатить послуги з проведення медогляду працівників, які не зазначені у Переліку № 559, то вартість такого огляду включають до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу працівників і оподатковують ПДФО за ставкою 18% і військовим збором (1,5%) на загальних підставах.

Зазначений оподатковуваний дохід податковий агент відображає у ф. № 1ДФ з ознакою доходу "143".

За повідомленням ДПС у Запорізькій області

Організація проведення медоглядів працівників у передбачених законодавством випадках є обов'язком роботодавців. У статті "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" читайте про те, як документально оформити й відобразити в обліку такі заходи.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини