Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Застосування НКРЕКП нової форми акта перевірки ліцензіатів – під питанням

17 жовтня 2019, 09:30
297
0
Реклама

Державна регуляторна служба звернулася до питання можливості використання НКРЕКП уніфікованої форми акта, затвердженої постановою № 1952, яка набрала чинності 21 вересня. Ця форма була первісно затверджена постановою № 428. Йдеться про уніфіковану форму акту, що є підставою для прийняття рішення про анулювання ліцензії, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб'єктом господарювання вимог законодавства та ліцензійних умов.

ДРС вказує, що при затвердженні постанови № 1952 НКРЕКП мала дотриматись певної процедури (погодити проект з ДРС), а також врахувати вимоги законодавства щодо розроблення уніфікованих форм актів, що складаються за результатами проведення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю).

Перед затвердженням постанови № 1952 НКРЕКП не погодило її з ДРС, чим порушила процедуру затвердження нормативно-правового акта з питань державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

На думку ДРС, наразі уніфікована форма акта, затверджена постановою № 428, не відповідає вимогам законодавства, оскільки:

- не містить переліку питань щодо проведення заходу державного нагляду контролю залежно від ступеня ризику;

- не містить переліку нормативно-правових актів, відповідно до яких складено перелік питань щодо проведення заходу державного нагляду (контролю);

- не надає можливості суб'єкту господарювання здійснити оцінку професійного рівня посадових осіб органу державного нагляду (контролю), які проводили захід;

- не відповідає затвердженій формі.

Принагідно ДРС звернула увагу суб'єктів господарювання, що суб'єкт господарювання має право не допускати посадових осіб органу державного нагляду (контролю) до здійснення державного нагляду (контролю), якщо органом державного нагляду (контролю) не була затверджена та оприлюднена на власному офіційному веб-сайті уніфікована форма акта, в якій передбачається перелік питань залежно від ступеня ризику.

Джерело: сайт ДРС України

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини