Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діджіталізація охоплює будівельну галузь: які наслідки

18 жовтня 2019, 15:45
378
0
Реклама

Парламент 319-ма голосами після розгляду правок прийняв у другому читанні та в цілому законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення порядку надання адміністративних послуг у сфері будівництва та створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва №1081.

Законом вносяться зміни з метою покращення якості надання адміністративних та інших визначених законом послуг у сфері будівництва, зниження корупційних ризиків при їх наданні, забезпечення публічності надання таких послуг. Зокрема, створюється Єдина державна електронна система у сфері будівництва у складі містобудівного кадастру.

Запроваджується подання документів в електронній формі для отримання всіх адміністративних та інших послуг у сфері будівництва, а також отримання таких послуг в електронній формі 24 години на добу 7 днів на тиждень.

Окрім того Законом:

- скорочується перелік документів, що подаються для отримання адміністративних послуг у сфері будівництва;

- запроваджується електронна взаємодія між державними електронними інформаційних ресурсами, суб'єктами надання адміністративних послуг у сфері будівництва для отримання адміністративних послуг за принципом "єдиного вікна" і отримання результатів надання адміністративних послуг в електронній формі, отримання паперового примірника лише за бажанням.

Також оплата адміністративних послуг у сфері будівництва, штрафів за правопорушення у сфері містобудівної діяльності, згідно із Законом, буде здійснюється за допомогою електронної системи.

Запроваджено ідентифікатор об'єкта будівництва та завершеного будівництвом об'єкта, який буде незмінними протягом життєвого циклу об'єкта та єдиний порядок присвоєння та зміни адрес об'єктам нерухомого майна

Інформація, яка міститься у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (крім персональних даних) має бути відкритою і до неї можна буде отримати доступ через портал електронної системи.

Джерело: законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення порядку надання адміністративних послуг у сфері будівництва та створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва" від 29.08.2019 р. № 1081

Про застосування пільги з ПДВ в операціях будівництва та продажу готового новозбудованого житла читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини