Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін підкоригував деякі П(С)БО

22 жовтня 2019, 09:00
2316
0
Реклама

Мінфін вніс зміни до ряду П(С)БО. Деякі з них є лише косметичними, проте окремі з них заслуговують на увагу підприємств.

Зокрема, із П(С)БО 11 "Зобов'язання" виключили п. 8, за яким зобов'язання, на яке нараховують відсотки та яке підлягає погашенню протягом 12 місяців з дати балансу, слід розглядати як довгострокове зобов'язання.

Як результат всі довгострокові зобов'язання відображають в балансі за їх теперішньою вартістю. Визначення теперішньої вартості залежить від умов та виду зобов'язання.

Аналогічних змін зазнала й Інструкція про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств і організацій, затверджена наказом Мінфіну від 30.11.1999 р. № 291.

У примітках до фінзвітності треба наводити інформацію про перелік і суми зобов'язань, що включені до статей балансу "Інші довгострокові зобов'язання", "Інші поточні зобов'язання".

Також відмітимо, що із П(С)БО 7 "Основні засоби" виключили норму, за якою первісна (переоцінена) вартість об'єкта основних засобів може бути збільшена на суму індексації, проведеної у порядку, встановленому податковим законодавством, з відображенням у бухгалтерському обліку в порядку, передбаченому п.п.19 - 21 П(С)БО 7 "Основні засоби".

Решта змін стосуються вилучення слова "установа" із тексту П(С)БО.

Джерело: наказ Мінфіну від 16.09.2019 р. № 379


ВТакож можна прочитати матеріал "Мегазміни для мініпідприємств: актуалізовано П(С)БО 25, План рахунків і форму балансу" у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини