Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У розрахунковому періоді тимчасова непрацездатність та неоплачувана відпустка: як рахувати лікарняні

28 жовтня 2019, 13:45
1034
0
Реклама

ФСС роз'яснив, як визначити кількість календарних днів у розрахунковому періоді для розрахунку лікарняних, якщо у працівника в одному з місяців такого періоду є лише вихідні дні, дні тимчасової непрацездатності та відпустки без збереження зарплати.

Спеціалісти Фонду в першу чергу нагадали, що порядок розрахунку середньої зарплати для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням визначає п. 3 Порядку №1266.

Місяці розрахункового періоду (з першого до першого числа), в яких застрахована особа не працювала з поважних причин, виключають з розрахункового періоду.

Отже, враховуючи норму абз. 2 п. 3 Порядку № 1266, спеціалісти ФСС роз'яснили, що усі календарні дні місяця, в якому застрахована особа мала тимчасову непрацездатність, вихідні дні та перебувала у відпустці без збереження зарплати, виключають із розрахункового періоду, так як вона не відпрацювала жодного дня в такому місяці.

Джерело: лист Фонду соціального страхування України від 08.10.2019 р. № 1993-11-1

Як правильно підприємцю заповнити листок непрацездатності, здійснити розрахунки й одержати від Фонду соцстраху належні суми лікарняних або декретних, дізнавайтесь із матеріалу газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и страницу в Facebook, чтобы всегда быть в курсе бухгалтерских событий.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини