Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Про відкриті рахунки за стандартом IBAN повідомлять до 10 листопада

7 листопада 2019, 09:00
604
0
Реклама

Банки зобов'язані у 10-денний строк після закінчення перехідного періоду, встановленого для проведення зміни діючих рахунків клієнтів банків відповідно до вимог стандарту IBAN, направити контролюючим органам повідомлення про всі відкриті рахунки клієнтів - платників податків станом на 31 жовтня 2019 року.

З 1 по 10 листопада 2019 року ДПС приймає банківські повідомлення про усі відкриті рахунки за стандартом IBAN (файли повідомлень F, V, К та T) станом на 31 жовтня 2019 року

Під час перехідного періоду з 5 серпня по 31 жовтня 2019 року банки проводили інвентаризацію відкритих рахунків клієнтів у старому форматі. Надходження від органів ДПС відмови у взятті рахунку на облік вказувало на те, що стосовного певного рахунку банк має вжити додаткових заходів для належної ідентифікації рахунку та/або клієнта рахунку у старому форматі.

З 01 по 10 листопада 2019 року банки мають повторно направити повідомлення про усі відкриті рахунки за стандартом IBAN, у тому числі про рахунки за стандартом IBAN, які не були взяті на облік у контролюючих органах.

За повідомленням ДПСУ

З 05.08.2019 року запроваджено перехідний період, протягом якого Казначейство (нарівні з банками) повинно перевести банківські рахунки на IBAN-формат до 01.11.2019 р. Невдовзі після цього Нацбанк своєю Постановою № 118 продовжив перехідний період до 12.01.2020 р. Читайте про це у статті електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини