Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тотальну згоду на обробку персональних даних скасують

7 листопада 2019, 11:45
2032
0
Реклама

Уряд на засіданні 07.11.2019 р. проголосував за законопроект, який зробить в Україні трохи менше бюрократі, передусім, паперової. Новину сповістив на сторінці у Facebook Міністр КМУ Дмитро Дубілет, який останнім часом частенько видає новини про процеси діджиталізації у владі.

Мова йде про всюдисущий документ "Згода на обробку персональних даних". У будь-яких держустановах, в школах, в лікарнях - скрізь підсовують цей "папірець" і просять заповнити. Українці написали ще купу прикладів, де він з'являється. До речі, часто цим грішить і бізнес.

Проблема в тому, що в законі не достатньо чітко описано механізм згоди на обробку даних. Наш закон був "натхненний" законом європейських країн. Європейців важко запідозрити у неповажному ставленні до персональних даних, але такі "папірці", ще й в такому обсязі, вони, звісно, не заповнюють.

І ось в Раду внесуть проект Закону, який повинен, з одного боку, краще захистити українців в тому, як організації поводяться з їхніми даними, з іншого - дозволить позбутися цього "папірця", який насправді нікого ні від чого не захищає.

Позбутися зайвої паперової роботи не лише із нашумілою "Згодою на обробку персональних даних", а й із податковою, статистичною, фінансовою звітністю допоможе сервіс Liga:REPORT. Спробуйте прямо зараз 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини