Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За жовтень комунальні послуги в квитанціях будуть без пільг

13 листопада 2019, 14:10
1474
0
Реклама

З листопада 2019 року українці отримуватимуть квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу - без урахування пільг та субсидій.

Це пов'язано із новим механізмом нарахування пільг на ЖКП, який вступив в силу з 1 жовтня 2019 року.

Відтепер пільгу видають у грошовій формі органи соцзахисту населення.

Суми пільг буде перераховувати АТ "Ощадбанк" для подальшого проведення ним розрахунків з надавачами послуг за кожного конкретного пільговика (безготівкова форма). Аби отримувати пільгу у готівковій формі необхідно у заяві до органу соцзахисту зазначити спосіб проведення такої виплати - через банк або пошту.

Якщо пільгу отримано готівкою, за спожиті послуги необхідно сплатити повністю. Решта пільговиків сплачує як і раніше, частину платежу, а суму пільги за них перерахує надавачу послуг АТ "Ощадбанк" (за наявності даних про номер мобільного телефону пільговик отримає повідомлення від банку про проведені платежі).

Мінсоцполітики відзначає, що через неточності в даних з технічних причин можуть бути випадки ненарахування окремим особам суми пільги за жовтень 2019 року.

У такому разі необхідно звернутися до органу соцзахисту населення за місцем проживання для уточнення інформації. Тоді сума пільги за жовтень буде донарахована уже в наступному місяці.

Джерело: повідомлення Урядового порталу

Перевірити контрагента можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. Протестувати сервіс можна тут

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини