Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Трудовий договір у двох примірниках і робота 25 грудня – нові проекти Трудового кодексу

13 листопада 2019, 15:30
4398
0
Реклама

Трудовий кодекс (далі - ТК), довколо якого роками ламали списи, все частіше звучить на порядку денному. Але, схоже, попередній варіант ТК буде відкинуто. І поки чинна влада не оприлюднила свій проект, вже з'явилися альтернативи.

На розгляд Верховної Ради України подано два проекти Трудового кодексу України. Автори законопроекту № 2410 - група депутатів з депутатської фракції Політичної партії "Опозиційна платформа - За життя". Проект № 2410-1 підготували представники депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина".

Ці проекти мають дуже багато спільного, обидва містять по 385 статей і передбачають набрання чинності через шість місяців з дня, наступного за днем опублікування. Схожість проявляється, зокрема, в тому, що обидва проекти передбачають: трудовий договір укладається в письмовій формі у двох примірниках, які мають однакову юридичну силу. Або ж інший приклад: на відміну від чинного КЗпП проекти № 2410 і № 2410-1 не включають до числа днів, коли робота не проводиться, 25 грудня. А ось Закони України "Про відпустки" та "Про оплату праці" повинні втратити чинність, оскільки норми цих законів інкорпоровано в обидва проекти Трудового кодексу.

Нагадаємо, що представники нової влади озвучували намір внести проект Трудового кодексу на розгляд парламенту вже цієї осені. Це буде принципово новий документ, який відрізнятиметься від Трудового кодексу, що вже був ухвалений у першому читанні Верховною Радою попереднього скликання. За словами представників правлячої більшості, цей проект Трудового кодексу має бути дуже ліберальним для працедавців. Але взамін за обмеження прав найманого працівника роботодавцям доведеться активно долучитися до створення накопичувального рівня пенсійного забезпечення.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини