Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нюанси складання акцизних накладних у разі руху пального між власними складами

15 листопада 2019, 08:30
580
0
Реклама

У разі реалізації суб'єктом господарювання пального з власного акцизного складу на власний акцизний склад пересувний, ним складається одна акцизна накладна у двох примірниках. Такий суб'єкт господарювання повинен зареєструвати в ЄРАН окремо перший і другий примірник акцизної накладної.

В такій акцизній накладній у полі "Коди операцій для складання в одному примірнику" зазначається цифра "0".

У верхній правій частині акцизної накладної з кодом операції "0" у відповідних полях зазначається номер примірника із наявної кількості примірників такої накладної - цифри "1" або "2" (номер примірника) та "2" (кількість примірників).

При реалізації суб'єктом господарювання пального з власного акцизного складу на власний акцизний склад пересувний, такий суб'єкт господарювання є одночасно і постачальником і отримувачем пального, тому у рядках "Особа, що реалізує пальне" та "Особа - отримувач пального" зазначаються його реквізити.

У рядках "Акцизний склад/пересувний акцизний склад, з якого фізично відвантажене (відпущене) пальне" - зазначаються реквізити власного акцизного складу, з якого суб'єктом господарювання фізично відвантажене (відпущене) пальне, зокрема уніфікований номер акцизного складу в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового.

У рядках "Акцизний склад/пересувний акцизний склад, на який фізично відвантажене (отримане) пальне" - зазначаються реквізити власного пересувного акцизного складу, на який фізично відвантажене пальне, зокрема:

·номер реєстрації транспортного засобу в уповноважених органах відповідної держави;

·двосимвольний код типу транспортного засобу (автомобільного, залізничного, повітряного, морського, річкового, трубопровідного), на який фізично відвантажене (отримане) пальне;

·дані про місткість ємності (секцій), в яку (які) здійснено фізичне відвантаження (отримання) пального (загальна місткість; кількість секцій; місткість секцій, в які здійснено відвантаження (отримання) пального, на обсяги якого виписана акцизна накладна).

Джерело: роз'яснення з категорії 116.13.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Платникам акцизного податку цікавим може бути матеріал "Паливна акцизна накладна: інтерактивна таблиця складання" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини