Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може суд перерахувати суму пені, визначену контролерами

18 листопада 2019, 15:30
299
0
Реклама

Суди, встановивши під час розгляду справи факт несплати платником податків податкового зобов`язання, що має наслідком нарахування пені за певний період часу, мають всі повноваження визначити такий період та розрахувати суму пені, належної до стягнення. Суди також мають право зобов`язати податковий орган здійснити розрахунок суми пені за певний період часу та надати його суду для врахування при прийнятті рішення. На цьому наголосив ВС/КАС.

Також суд підтвердив, що нарахування пені контролюючим органом має бути розпочато відповідно до положень ст. 129 ПКУ після спливу 10 календарних днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення, а не за весь період заниження податкового зобов`язання.

Джерело: постанова від 08.10.2019 р. у справі № 520/3060/19

Про інші цікаві рішення ВС можна почитати у матеріалі "Огляд практики Верховного Суду в податкових спорах. Серпень-вересень - 2019" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини