Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Примірники акцизної накладної зареєстрували в різних місяцях: до якої декларації включати

2 грудня 2019, 08:45
476
0
Реклама

Контролери роз'яснили, до декларації за який період мають потрапити обсяги пального, якщо реєстрація першого та другого примірника акцизної накладної припали на різні місяці.

Обсяги пального відображаються в декларації акцизного податку за той звітний період, в якому здійснено реєстрацію в ЄРАН першого та другого примірника акцизних накладних/розрахунків коригування незалежно від того, чи був порушений платником термін реєстрації вказаних документів. Якщо перший і другий примірники акцизної накладної зареєстровані в різних податкових періодах, то показники акцизної накладної відображаються в декларації за період, в якому зареєстрований другий примірник акцизної накладної.

Фахівці ДПСУ також завважили: у разі порушення особою, яка реалізує пальне, порядку заповнення та/або порядку реєстрації акцизної накладної в ЄРАН, отримувач пального має право протягом 60 календарних днів, що настають за днем реалізації пального, подати до контролюючого органу заяву із скаргою на таку особу, яка реалізує пальне.

До заяви додають копії первинних документів, що підтверджують факт отримання такого пального, або додаткові письмові пояснення суб'єкта господарювання, який фактично не отримував пальне, але зазначений в акцизній накладній, зареєстрованій в ЄРАН, як отримувач пального (п. 231.10 ПКУ).

Джерело: ІПК ДПСУ від 22.11.2019 р. № 1493/6/99-00-07-03-03-15/ІПК

Платникам акцизного податку корисним може бути матеріал "Паливна акцизна накладна: інтерактивна таблиця складання" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини