Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оскаржуєте в суді ППР про відсутність реєстрації ПН: чи штрафуватимуть у цей період

2 грудня 2019, 13:50
263
0
Реклама

Донецькі податківці роз'яснили, чи штрафуватимуть платника ПДВ за повторну нереєстрацію в ЄРПН податкової накладної у разі оскарження податкового повідомлення-рішення (далі - ППР).

Нагадаємо, що відсутність реєстрації в ЄРПН податкової накладної/розрахунку коригування після спливу 10 календарних днів, наступних за днем отримання платником податку ППР, призводить до накладення на платника податку 50%-го штрафу.

Зважайте, що ПКУ не передбачає звільнення від відповідальності за нереєстрацію податкової накладної в ЄРПН після спливу 10 календарних днів, наступних за днем отримання платником податку ППР на період судового оскарження.

Отже, у разі нереєстрації в ЄРПН податкової накладної до платника ПДВ буде застосований штраф, передбачений абз. 2 п. 1201.2 ПКУ.

Джерело: ІПК ГУ ДПС у Донецькій області від 27.11.2019 р. № 1557/ІПК/05-99-05-08-16

Більше про відповідальність за несвоєчасну реєстрацію/нереєстрацію податкових накладних у ЄРПН читайте в статті "Штрафи за несвоєчасну реєстрацію/нереєстрацію податкових накладних і розрахунків коригування в ЄРПН" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини