Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На дату складання акта наданих орендних послуг є часткова передоплата: як складати ПН

5 грудня 2019, 14:40
713
0
Реклама

ДПС роз'яснила порядок складання податкової накладної на компенсацію вартості комунальних послуг, якщо на дату складання орендодавцем акту виконаних робіт є часткова передоплата таких послуг.

На дату отримання від орендаря попередньої (авансової) часткової компенсації вартості послуг орендодавець зобов'язаний скласти податкову накладну на всю суму такої передоплати за операцією з постачання послуг з оренди.

Надалі на дату фактичного оформлення документа, що засвідчує факт постачання таких послуг, орендодавець повинен скласти податкову накладну на різницю між:

- фактичною вартістю поставленої послуги оренди

та

- вартістю такої послуги у податковій накладній, складеній на суму отриманої на поточний рахунок передоплати.

Така податкова накладна, складена орендодавцем та зареєстрована в ЄРПН за фактом здійснення операції з постачання послуг оренди, є підставою для визнання орендарем податкового кредиту (за умови дотримання інших правил, встановлених ПКУ для формування податкового кредиту).

Також слід зазначити, що податкова накладна за такими операціями, як "компенсація послуг водопостачання" та "компенсація послуг електропостачання" не складається. Адже така компенсація є складовою вартості послуг оренди.

Крім того, контролери зауважили, що одиниця виміру товарів/послуг, зазначена в графах 4 та 5 податкової накладної має відповідати первинним документам.

Джерело: ІПК ДПСУ від 27.11.2019 р. № 1568/6/99-00-07-03-02-15/ІПК

Про те, який код зазначати в податковій накладній для компенсації вартості комунальних послуг, читайте в статті "Орендар відшкодовує вартість комунальних послуг: які коди вказувати в податковій накладній" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини