Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що ховається за ініціативою про лібералізацію ринку спирту

6 грудня 2019, 11:15
710
0
Реклама

Верховна Рада прийняла законопроект № 2300. Ми вже інформували про цю ініціативу, яка має внести зміни до Закону № 481 та передбачає лібералізацію діяльності у сфері виробництва спирту.

Законом передбачено скасувати державну монополію на виробництво спирту, надання можливості суб'єктам господарювання будь-якої форми здійснювати діяльність з виробництва спирту (за умови одержання відповідної ліцензії).

До 1 січня 2024 року імпорт спирту етилового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового буде здійснюватися лише державними підприємствами (організаціями), спеціально уповноваженими на це Кабміном.

З 1 липня 2021 року дозволяється введення в експлуатацію та надання дозволів на будівництво нових підприємств з виробництва спирту етилового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового.

До 1 січня 2024 року виробництво алкогольних напоїв для реалізації на території України здійснюється з використанням спирту та дистиляту спиртового, що мають статус українських товарів відповідно до МКУ.

Забороняється участь у приватизації, оренді державних підприємств - виробників спирту резидентів іноземної держави, визнаної державою-окупантом чи державою-агресором, та осіб, які прямо чи опосередковано контролюються резидентами такої іноземної держави або діють в їх інтересах.

Закон вводиться в дію з 1 липня 2020 року.

Втомились від податкових "сюрпризів"?

Легкий доступ до даних про сплату податків, борги, штрафи та переплати вашого бізнесу.Як? Отримайте тестовий доступ до сервісу Liga:REPORT.

Відслідковувати зміни в законодавстві допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини