Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці вказали, коли на суму авторської винагороди нараховують ЄСВ

9 грудня 2019, 10:55
1505
0
Реклама

Контролери проаналізували умови договору платника податків і надали роз'яснення щодо необхідності нарахування ЄСВ на суму авторської винагороди за створення твору на замовлення.

Вони вказали, що створення об'єкта авторського права за завданням замовника має ознаки договору, за яким виконуються роботи. Отже, сума винагороди за створення твору за завданням замовника є базою для нарахування ЄСВ.

Відповідне роз'яснення надали фахівці ГУ ДПС у Запорізькій області, проаналізувавши умови договору, згідно з яким "Автор за завданням замовника зобов'язується створювати об'єкт авторського права (в подальшому "Твір"), передати замовникові носій, на якому цей Твір зафіксований, та передати Замовникові майнові авторські права на Твір, виникнення яких обумовлене фактом його (Твору) створення, а замовник зобов'язується прийняти носій, на якому зафіксований Твір, та виплатити Автору обумовлену цим договором винагороду".

Водночас контролери завважили: на суму одноразової авторської винагороди за передачу майнових прав інтелектуальної власності ЄСВ не нараховується.

Джерело: ІПК ГУ ДПС у Запорізькій області від 02.12.2019 р. № 1660/ІПК/08-01-13-02-08

Роботодавцям корисним може бути матеріал "База нарахування ЄСВ: аналіз роз'яснень ДПС" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини