Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 7 грудня ФОПам спростили отримання банківських кредитів

9 грудня 2019, 15:45
831
0
Реклама

На початку 2019 року НБУ підвищив ліміт для портфельної оцінки кредитів юрособам-суб'єктам господарювання із 2 до 5 млн грн. Це створило передумови для подальших кроків: 5 грудня Правління НБУ затвердило зміни до Положення № 351, які спростять умови кредитування банками ФОПів.

Змінами передбачено, що для оцінки ФОПів банки також зможуть використовувати портфельний підхід. Це правило буде поширене на усі кредити підприємцям до 5 млн грн. На практиці це означатиме, що ключовим фактором оцінки ризиків позичальників буде своєчасність погашення боргу. Так, допоки позичальники не допускатимуть прострочок за своїми зобов'язаннями, надані їм кредити вважатимуть високоякісними. За такими кредитами банки визначатимуть мінімальний кредитний ризик. Спрощений підхід до оцінки кредитних ризиків ФОПів також спростить формальні процедури з кредитного адміністрування.

Окрім того, з урахуванням нещодавніх законодавчих змін, додатково запроваджено окремий вид прийнятного для зменшення кредитного ризику забезпечення у вигляді права довірчої власності.

Відповідні зміни визначено постановою Правління НБУ від 05.12.2019 р. № 147, яка чинна із 07.12.2019 р.

Джерело: прес-реліз НБУ.

Дізнайтесь також:

- ДПС вказала, коли ФОПа можна вважати ліквідованим;

- законотворці пропонують суперспрощену систему оподаткування для фізосіб;

- нова форма платіжного доручення - із 13 січня.

Подивитись на свій бізнес очима податківців допоможе сервіс Liga:Report, через який можна вчасно отримувати інформацію про наявну заборгованість, штрафи, пеню, переплату податків.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини