Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Картонно-паперову упаковку реалізували для утилізації: що з ПДВ

10 грудня 2019, 11:45
291
0
Реклама

ДПС розглянула випадок, коли підприємство придбаває продукцію у картонно-паперовій упаковці, вартість якої входить до вартості такої придбаної продукції (окремо не виділена). Після реалізації продукції картонно-паперова упаковка реалізується для утилізації.

Нагадаємо, що згідно з п. 23 підрозділу 2 р. XX ПКУ, зокрема, операції з постачання паперу та картону для утилізації (макулатури та відходів) товарної позиції 4707 згідно з УКТ ЗЕД тимчасово до 01.01.2022 р. звільнені від оподаткування ПДВ.

Оскільки в цьому випадку платник ПДВ придбає товари/послуги, які в подальшому буде використовувати як в оподатковуваних, так і в звільнених від оподаткування ПДВ операціях, за такими операціями він зобов'язаний визначити ПДВ-зобов'язання згідно зі ст. 199 ПКУ.

Джерело: ІПК ДПСУ від 28.11.2019 р. № 1637/6/99-00-07-03-02-15/ІПК

Більше про нарахування таких компенсуючих ПДВ-зобов'язань читайте в статті "Річний перерахунок ПДВ" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини