Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як декларувати зобов’язання з акцизу у разі змішування пального

16 грудня 2019, 12:25
290
0
Реклама

Виробництво пального, яке здійснюється шляхом змішування залишків пального, підпадає під дію п. 217.6 ПКУ. Згідно з останнім для пального, при виробництві якого в якості сировини використані інші оподатковувані підакцизні товари, суму акцизного податку до сплати зменшують на суму податку, розрахованого для такої сировини.

Відповідне роз'яснення надали фахівці ДПСУ та додатково повідомили: розрахунок зазначених сум акцизного податку здійснюють у додатку 11 "Розрахунок суми акцизного податку, що підлягає відніманню, з пального, під час виробництва якого як сировину використано інші оподатковувані підакцизні товари, згідно із пунктом 217.6 статті 217 розділу VI Кодексу" до декларації акцизного податку. Визначену сума акцизного податку переносять до рядка за кодом операції "В 11.2" розділу В декларації акцизного податку.

Джерело: ІПК ДПСУ від 28.11.2019 р. № 1645/6/99-00-07-03-03-15/ІПК

Платникам акцизного податку цікавим може бути матеріал "Паливна акцизна накладна: інтерактивна таблиця складання" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини