Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємців зможуть штрафувати за порушення благоустрою на 17 тисяч гривень

24 грудня 2019, 15:20
1698
0
Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 2580 про внесення зміни до КУпАП щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів.

Йдеться про порушення правил щодо належного утримання зелених насаджень, покосу карантинних рослин та бур'янів, самовільного розміщення малих архітектурних форм, тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності, несанкціонованої стихійної торгівлі тощо. Зараз розмір штрафних санкцій за відповідні порушення для фізосіб становить від 340 до 1360 грн., для посадовців юридичних осіб та для підприємців - від 850 до 1700 грн.

Законопроект № 2580 пропонує збільшити адміністративні штрафи за порушення вимог щодо благоустрою, встановивши їх на рівні:

- для фізичних осіб - від 3400 до 13600 грн;

- для посадових осіб юридичних осіб та для суб'єктів підприємницької діяльності - від 8500 до 17000 грн.

Зауважимо, що останнім часом до тематики благоустрою зверталися і податківці. Так, вони пояснювали:

- чи сплачувати рентну плату за воду, що використовується для потреб зовнішнього благоустрою;

- про оподаткування ПДВ заходів з благоустрою міста, фінансування яких здійснюється за рахунок пайових внесків власників тимчасових споруд, сплачених на розрахунковий рахунок платника ПДВ;

- чи нараховувати компенсуючі податкові зобов'язання з ПДВ під час безоплатного передання об'єктів благоустрою з балансу однієї юрособи - платника ПДВ на баланс іншої юрособи - неплатника ПДВ.

Відслідковувати зміни в законодавстві допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини